Näsbydals stenugnsbageri erbjöd ett brett sortiment av allt från småfrallor till rustika matbröd.
I deras matbrödssortiment hittade du både ljusa och mörka brödsorter, samt olika variationer på dessa.
All deras matbröd var surdegsbaserade och bakades från grunden. Tidigare hade även bageriet utkörning i närområdet. Dock fanns inte tillgång till bil så personalen använde cyklar till dem som beställt.
CrossiantIngredienser: vatten, vetemjöl, smör, mjölk, socker, jäst, salt
Frasiga croissanter – passar såväl till frukost som till fika.
|
Dansk rågIngredienser: vatten, klippt råg, linfrö, salt, jäst, solrosfrö, rågmjöl, bagerisikt
Mörkt och mustigt bröd med klippt råg samt hela lin- och solrosfrön.
|
||
Form levainIngredienser: vatten, vetemjöl, rågmjöl, surdeg, havssalt
Ljust formbröd. Gott att rosta. Passar till det mesta.
|
Fougesse frallaIngredienser: vatten, vetemjöl, olivolja, salt, jäst, tomat/basilika och/eller ost
Annorlunda fralla med skorpa. Smaksatt med tomat/basilika och/eller ost.
|
||
Fougesse brödIngredienser: vetemjöl, surdeg, vatten, salt, jäst, rosmarin, havssalt
Runt och platt bröd. Smaksatt med rosmarin och havssalt. Underbart gott i pickninckkorgen eller på buffébordet.
|
Frestadius fruktbrödIngredienser: vatten, rågmjöl, vetemjöl, salt, jäst, anis/fänkål, aprikos, fikon, russin
Ett mörkt och mustigt bröd med fruktig sötma.
|
||
FrörågisarIngredienser: linfrö, solrosfrö, råg, surdeg
Smakrik fralla med skorpa. Toppad med lin- och solrosfrön.
|
GribbyrågenIngredienser: surdeg, vatten, vetemjöl, rågmjöl, grahamsmjöl, jäst, salt
Ett mustigt och bastant surdegsbröd med krispig skorpa.
|
||
KällarfrallaIngredienser: vetemjöl, vatten, smör, socker, jäst, salt
Ljus och mjuk fralla med smörig underton.
|
LevainIngredienser: vatten, vetemjöl, rågmjöl, surdeg, salt
Ett ljust surdegsbröd, vanligt förekommande hos bagare i Frankrike. Passar utmärkt till soppa, gryta och plockmat.
|
||
Micée (minibaguette)Ingredienser: vetemjöl, surdeg, vatten, salt, jäst, ev. vallmofrön eller sesamfrön, linfrön, pumpafrön och solrosfrön (jästid 24 timmar)
Minibaguette i tre varianter: naturell, med vallmofrön elelr med sesamfrön, linfrön, pumpafrön och solrosfrön
|
Näsby rågenIngredienser: vatten, vetemjöl, rågmjöl, jäst, salt
Ett surdegsbröd med rejäl skorpa och saftigt innehåll. God, fyllig smak. Perfekt till smörgåsar.
|
||
OlivbrödIngredienser: vatten, vetemjöl, olivolja, jäst, oliver, ost, salt
Ett ljust och mycket smakrikt bröd. Platsar både i picknickkorgen och på buffébordet.
|
RågbaguetteIngredienser: vatten, vetemjöl, rågmjöl, jäst, salt
En mustigare variant på den klassiska baguetten.
|
||
Råg russinIngredienser: vetemjöl, vatten, rågmjöl, sirap, jäst, torrmjölkspulver, salt, russin
En mjuk fralla med russin.
|
RågspjutIngredienser: vatten, vetemjöl, rågmjöl, jäst, salt
En fralla med krispig skorpa, rund smak och rolig form.
|
||
SolroslimpaIngredienser: rågsurdeg, rågmjöl, vetemjöl, salt, solrosfrön
Ett surdegsbröd med solrosfrön.
|
ThekaksgifflelIngredienser: vetemjöl, socker, smör, jäst, vatten, vallmofrön
Ljus och mjuk giffel med smörig underton. Toppad med vallmofrön.
|
||
TäbylimpanIngredienser: vatten, vetesurdeg, rågsurdeg, vetemjöl, rågmjöl, mörk malt, jäst,
Ett surdegsbröd med krispig skorpa och saftigt innehåll. En mörk variant av levain. Perfekt till smörgåsar.
|
ValnötsbrödIngredienser: vatten, vetemjöl, jäst, rågmjöl, valnötter, salt
Ett smakrikt bröd med ”nötig” karaktär.
|
||
ValnötsrutorIngredienser: vatten, vetemjöl, jäst rågmjöl, valnötter, salt
En fralla med krispig skorpa och ”nötig” karaktär.
|