topbild
Näsbydals stenugnsbageri logo

Matbröd

Näsbydals stenugnsbageri erbjuder ett brett sortiment av allt från småfrallor till rustika matbröd.
I vårt matbrödssortiment hittar du både ljusa och mörka brödsorter, samt olika variationer på dessa.
All vår matbröd är surdegsbaserat och bakas från grunden.

Klicka på respektive bild i listan nedan för att se produkten i större format.

Crossiant

Crossiant

Ingredienser: vatten, vetemjöl, smör, mjölk, socker, jäst, salt
Frasiga croissanter - passar såväl till frukost som till fika.
Dansk rågbröd

Dansk råg

Ingredienser: vatten, klippt råg, linfrö, salt, jäst, solrosfrö, rågmjöl, bagerisikt
Mörkt och mustigt bröd med klippt råg samt hela lin- och solrosfrön.
Form levain

Form levain

Ingredienser: vatten, vetemjöl, rågmjöl, surdeg, havssalt
Ljust formbröd. Gott att rosta. Passar till det mesta.
Fougesse fralla

Fougesse fralla

Ingredienser: vatten, vetemjöl, olivolja, salt, jäst, tomat/basilika och/eller ost
Annorlunda fralla med skorpa. Smaksatt med tomat/basilika och/eller ost.
Fougesse bröd

Fougesse bröd

Ingredienser: vetemjöl, surdeg, vatten, salt, jäst, rosmarin, havssalt
Runt och platt bröd. Smaksatt med rosmarin och havssalt. Underbart gott i pickninckkorgen eller på buffébordet.
Frestadius fruktbröd

Frestadius fruktbröd

Ingredienser: vatten, rågmjöl, vetemjöl, salt, jäst, anis/fänkål, aprikos, fikon, russin
Ett mörkt och mustigt bröd med fruktig sötma.
Frörågisar

Frörågisar

Ingredienser: linfrö, solrosfrö, råg, surdeg
Smakrik fralla med skorpa. Toppad med lin- och solrosfrön.
Gribbyrågen

Gribbyrågen

Ingredienser: surdeg, vatten, vetemjöl, rågmjöl, grahamsmjöl, jäst, salt
Ett mustigt och bastant surdegsbröd med krispig skorpa.
Källarfralla

Källarfralla

Ingredienser: vetemjöl, vatten, smör, socker, jäst, salt
Ljus och mjuk fralla med smörig underton.
Levain

Levain

Ingredienser: vatten, vetemjöl, rågmjöl, surdeg, salt
Ett ljust surdegsbröd, vanligt förekommande hos bagare i Frankrike. Passar utmärkt till soppa, gryta och plockmat.
Micée (minibaguette)

Micée (minibaguette)

Ingredienser: vetemjöl, surdeg, vatten, salt, jäst, ev. vallmofrön eller sesamfrön, linfrön, pumpafrön och solrosfrön (jästid 24 timmar)
Minibaguette i tre varianter: naturell, med vallmofrön elelr med sesamfrön, linfrön, pumpafrön och solrosfrön
Näsby rågen

Näsby rågen

Ingredienser: vatten, vetemjöl, rågmjöl, jäst, salt
Ett surdegsbröd med rejäl skorpa och saftigt innehåll. God, fyllig smak. Perfekt till smörgåsar.
Olivbröd

Olivbröd

Ingredienser: vatten, vetemjöl, olivolja, jäst, oliver, ost, salt
Ett ljust och mycket smakrikt bröd. Platsar både i picknickkorgen och på buffébordet.
Rågbaguette

Rågbaguette

Ingredienser: vatten, vetemjöl, rågmjöl, jäst, salt
En mustigare variant på den klassiska baguetten.
Råg russin

Råg russin

Ingredienser: vetemjöl, vatten, rågmjöl, sirap, jäst, torrmjölkspulver, salt, russin
En mjuk fralla med russin.
Rågspjut

Rågspjut

Ingredienser: vatten, vetemjöl, rågmjöl, jäst, salt
En fralla med krispig skorpa, rund smak och rolig form.
Solroslimpa

Solroslimpa

Ingredienser: rågsurdeg, rågmjöl, vetemjöl, salt, solrosfrön
Ett surdegsbröd med solrosfrön.
Thekaksgifflel

Thekaksgifflel

Ingredienser: vetemjöl, socker, smör, jäst, vatten, vallmofrön
Ljus och mjuk giffel med smörig underton. Toppad med vallmofrön.
Täbylimpan

Täbylimpan

Ingredienser: vatten, vetesurdeg, rågsurdeg, vetemjöl, rågmjöl, mörk malt, jäst,
Ett surdegsbröd med krispig skorpa och saftigt innehåll. En mörk variant av levain. Perfekt till smörgåsar.
Valnötsbröd

Valnötsbröd

Ingredienser: vatten, vetemjöl, jäst, rågmjöl, valnötter, salt
Ett smakrikt bröd med "nötig" karaktär.
Valnötsrutor

Valnötsrutor

Ingredienser: vatten, vetemjöl, jäst rågmjöl, valnötter, salt
En fralla med krispig skorpa och "nötig" karaktär.
Copyright © 2017 Näsbydals stenugnsbageri