topbild
Näsbydals stenugnsbageri logo

Fikabröd & Småkakor

Hos Näsbydals stenugnsbageri hittar du färskt, stenugnsbakat fikabröd. Vi har alltid olika sorters fikabröd, från kanellbullar och kringlor till toscabitar och brownies. Utbudet kan variera något från dag till dag.
All vår fikabröd bakas från grunden.

Klicka på respektive bild i listan nedan för att se produkten i större format.

FIKABRÖD
Blåbärdkam

Blåbärskam

Ingredienser: vatten, vetemjöl, smör, socker, mjölk, jäst, blåbär, vanilj, salt
Len och fin bulle fylld med blåbär.
Blåbärdpaj

Blåbärspaj

Ingredienser mördeg: vetemjöl, socker, smör, bakpulver
Ingredienser fyllning: mandel, ägg, solrosfrön, smör, socker, blåbär
Krispigt skal fyllt med mjuk mandelmassa och solrosfrön, toppad med blåbär.
Brownies

Brownies

Ingredienser: socker, smör, ägg, vetemjöl, choklad, grädde, kakao, florsocker, vaniljsocker, glykos, salt
Receptet kommer från Las Vegas MGM. Mjuk kaka med kraftig chokladsmak. Ljuvligt gott till kaffet!
Chokladmuffins

Chokladmuffins

Ingredienser: socker, vetemjöl, smör, ägg, mjölk, vaniljkrämspulver, maizena, kakao
Saftiga stenugnsbakade chokladmuffins med knaprig top.
Framboise

Framboise/Hallontartalette

Ingredienser mördeg: vetemjöl, socker, smör, bakpulver
Ingredienser fyllning: mandel, ägg, smör, socker, hallon
Krispigt skal fyllt med mjuk mandelmassa, toppad med aromatiska hallon.
Kanelbulle

Kanelbulle

Ingredienser: vatten, vetemjöl, smör, socker, mjölk, jäst, kanel, vaniljsocker, salt
Bakade på gammaldagsvis med riktigt smör. En härlig klassiker bakad i stenugn. Underbart gott!
Kardemumma

Kardemumma

Ingredienser: vatten, vetemjöl, smör, socker, mjölk, jäst, kardemumma, vaniljsocker, salt
Bakade på gammaldagsvis med riktigt smör. Len och fin bulle med tydlig kardemumma smak.
Karlspaderkringla

Karlspaderkringla

Ingredienser: vetemjöl, smör, socker, ägg, jäst, vaniljsocker, vatten
En len och smörig kringla toppad med socker.
Massarin

Massarin

Ingredienser: mandelmassa, smör, ägg, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker
Massarin fylld med ljuvlig mandelmassa, toppad med socker. Mandeln är av 1:a klass från Spanien, processat på gammaldagsvis i en liten marsipanfabrik i Småland.
Massarin med chokladgalsyr

Massarin med chokladgalsyr

Ingredienser: mandelmassa, smör, ägg, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, vatten, florsocker, kakao, hasselnöt
Massarin fylld med mjuk mandelmassa, toppad med chokladglasyr och hasselnöt.
Massarin med hallongalsyr

Massarin med hallongalsyr

Ingredienser: mandelmassa, smör, ägg, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, vatten, florsocker, hallon
Massarin fylld med mjuk mandelmassa, toppad med hallonglasyr.
Muscavadobulle

Muscavadobulle

Ingredienser: vatten, vetemjöl, smör, socker, mjölk, jäst, muscadavosocker, kardemumma, vaniljsocker, salt, florsocker
Stenugnsbakad bulle med muscadavosocker, som har en svag lakritssmak. Toppad med florsocker.
Solöga

Solöga

Ingredienser: vetemjöl, vatten, socker, smör, mjölkpulver, jäst, salt, vaniljkräm
Mjuk och saftig stenugnsbakad bulle med mild kardemumma smak och en vaniljkrämsöga i mitten. Toppad med socker.
Toscabit

Toscabit

Ingredienser: mandelmassa, smör, ägg, grädde, glykos, socker, hasselnötter, mandel, valnötter, pumpafrön, solrosfrö
Mjuk kaka, toppad med läckert nötknäcke. Mjlöfri.
Äppelmuffins

Äppelmuffins

Ingredienser: socker, vetemjöl, smör, ägg, mjölk, vaniljkrämspulver, maizena, äpple
Saftiga stenugnsbakade muffins med äpple.
SMÅKAKOR
Italienska mandelkakor

Italienska mandelkakor

Ingredienser: mandelmassa, socker, äggvita, bittermandel
Spröda kakor med tydlig mandelsmak.
Kryddkakor

Kryddkakor

Ingredienser: socker, vetemjöl, smör, ägg, sirap, bikarbonat, kardemumma
Spröda kryddkakor med tydlig kardemummasmak.
Maränger

Maränger

Ingredienser: äggvita, socker, citronsaft
Spröda maränger.
Syltkakor

Syltkakor

Ingredienser: vetemjöl, socker, smör, vaniljsocker, hjorthornsalt, hallonsylt
Spröda kakor med hallonsylt.
Copyright © 2017 Näsbydals stenugnsbageri